JULIA PETTERSSON

2 december, 2015

Jag minns hur det var att springa de där 3 kilometerna. Under 16 minuter skulle jag springa rundan runt Bleketskolan två varv – då skulle jag få högsta betyg i idrott i 9an. Jag kunde springa, men det var med blodsmak i munnen, förknippat med ganska mycket prestationsångest och mest ett nödvändigt ont för betyget. Jag var ju egentligen hästtjej men att jag red på hög nivå i dressyr räknades knappt – ridsporten är i mångas ögon ingen riktig sport. Jag kämpade på med idrotten och med hyfsat boll- och pucksinne ställde jag till och med upp som målvakt i skol-DM i damhockey för att jag som barn åkte konståkning och kunde stå på ett par skridskor.

Min relation till löpningen har på senare tid blivit bättre och är idag oftast förknippad med positiva känslor, även om just de kallaste, mörkaste eller längsta passen kan kännas tunga ibland. Trots detta, ser jag mig fortfarande inte som en tvättäkta löpare. Jag tänker i termer som ”de där snabba” och om mig själv ”den där nya” eller ”amatören”. För faktum är att det inte var speciellt längesedan jag började löpträna på riktigt. Det var inte länge sedan jag tränade för 5 km lopp och inte alls längesedan jag skulle springa mitt första Göteborgsvarv. Min mentala resa har kanske inte följt min fysiska utveckling men jag tänker att det kommer med tiden.

I swimrun har jag för första gången sedan jag slutade med ridsporten hittat någonting jag verkligen tycker är roligt –  det är något speciellt med att tävla nära naturen med en lagkompis. Med denna bloggen vill jag inspirera andra ”amatörer” till att uppsöka spåren, bekanta sig med öppet vatten och kanske anmäla sig till en tävling. Första steget kan kännas enormt men kroppen klarar så mycket mer än vad man tror och det är spännande att följa utvecklingen. För ”de där snabba” kanske finns ett och annat tips eller en dos inspiration också.

Meriter

2016
10 k – 41:55

2015
10k – 45:16
Göteborgsvarvet 21k – 1:47
Lidingö 15k – 1:11

julia.emma.WRR

Emma (t. v) och Julia (t. h) innan Wet Rock Race 2015