EMMA ÅHBERG

2 december, 2015

I ett hus utanför Göteborg med havet inpå knuten lever jag tillsammans med min sambo och Juni född 4 april 2017.

Jag lever mitt liv med min pappas mantra ekande i bakhuvudet; ”Emma, det ska inte vara så jävla roligt jämt!” Som han har tjatat och malt in den meningen i min hoppfulla 80-talist själ. Så nu tycker jag själv att jag sliter som en 60-talist men njuter av livet som en 80-talist. Min pappa är säkerligen av en annan åsikt 🙂

När jag växte upp skulle alla spela handboll, så jag gjorde så. Snabbt insåg jag att det inte var min grej, efter att ha blivit utsedd till årets kompis två år i rad ville jag testa mina chanser i mål, jag ville bort från plan. Kanske var jag inte fullt så usel som målvakt? Jag samlade mod i veckor för att våga lägga fram förslaget, övade hemma framför spegeln. Min tränare, en superblonderad kortklippt tjej som alltid såg tvärarg ut var skräckinjagande och jag var livrädd för henne. När jag tagit ett djupt andetag och lagt fram förslaget förklarade hon kyligt att jag skulle gå av på mitten om jag fick en boll på mig, så det var minsann det sämsta förslaget hon hört. Jag har alltid varit lång och ranglig – jag slutade spela handboll kort därefter. Jag kände mig dålig. Vilket jag var.

Med den här bloggen vill jag visa och förmedla att alla kan efter egen vilja, ingen har rätten att säga bu eller bä. Jag vill sprida den glädje jag känner när jag från löpandes kan slänga mig ut i havet, ingen behöver bry sig – inga tillrättavisanden eller onödiga kommentarer – bara en skopa teamkärlek och lite jävlaranamma! Klyschigt nog vill jag att alla ska förstå hur fantastiskt swimrun är!

Meriter

2016

Vinst:
Kustjagaren
Wet Rock Race
Öloppet sprint
MarstrandOpenWater swimrun easysprint

Andra placering:
Höga Kusten swimrun
Tjolöholm swimrun

Tredje placering:
Stockholm Swimrun

Samt:
Ötillö swimrun Utö, 14e placering
Koster swimrun, 6e placering

2015
10k – 39:51
Göteborgsvarvet 21k – 1:39
Lidingöloppet 30k – 2:17
Finalloppet 19k – 1:21

Foto från MarstrandOpenWater.se Fotograf: Cecilia Hedström

Foto från MarstrandOpenWater.se
Fotograf: Cecilia Hedström