Träningsläger i Jönköping

Jag minns mitt allra första lägerminne. Jag åkte konståkning och var på läger i Mariestad. Det måste ha varit sommaren 1997, för jag minns hur Ted Gärdestad hade trillat framför tåget samma morgon, eller precis dagarna efter lägret tog slut och jag istället ”mönstrade på” familjens segelbåt. Jag minns att det var så sorgligt. För när vuxna är sorgsna är det sorgligt. Och nu när jag tänker på det, så var det precis lika dant när prinsessan Diana gick bort. Alla var så ledsna och det var så sorgligt. Men nu skulle ju inte detta inlägget handla om sorg, så vi släpper det där.

Jag var 8 år och Mariestad var oändligt långt bort från familjen. Men ändå ville man ju åka. Våga vara borta och växa en decimeter. Jag och mina vänner hamnade i ett rum (kanske skola?) med ett gäng äldre tjejer. De hade med sig en bergsprängare. De var way too cool för mig, spelade musik på hög volym, hade attityd och ville inte gå och lägga sig på kvällen. Jag hade hemlängtan och tror till och med att min mamma kom och hälsade på vid ett tillfälle. Det är i princip allt jag minns. Jag minns inte vad vi åt, vad vi tränade, eller hur ishallen såg ut. Jag minns bara de äldre tjejerna. Och min mamma, om hon nu kom eller om det bara var en önskan 🙂 Tur det blivit fler läger därefter – dansläger, fotbollsläger och otaliga ridläger.

Den här helgen inleddes med ett riktigt tufft pass för Simcoachen på fredagslunchen. Huvudserien bestod av en bruten halv-IM på tid: 600-500-400-300-100 med 20 sek vila, pjuh! Det var tufft och Helena jagade livet ur mig under exakt hela serien så jag fick slita rejält :). Men det gick så bra! Konstigt det där, att i simningen upplever jag så tydliga platåer i utvecklingen. Samma fart, känsla och ett evigt tragglande i månader men plötsligt tar man ett mini-kliv framåt. Jag var väldigt trött men nöjd när jag gick där ifrån och hoppas inte det var någon tillfällig formtopp utan att känslan får sitta i ett tag.

Efter lite lunch i magen och ett sista telefonmöte styrde vi bilen mot Jönköping för att möta upp de andra ”deltagarna”. Ja, jag skriver ”deltagarna”, eftersom detta egentligen inte var något regelrätt läger – vi hade ingen coach på kanten och vi åkte mot självkostnadspris. Men Ullis var grym och drog ihop ett härligt gäng och det är ju sällskapet som är det viktigaste! Vi  bodde och åt på Scandic Elmia som ligger precis i anslutning till simhallen (en 50:a). Det var verkligen ett toppenläge! Man kunde till och med nå simhallen från samma korridor som hotellrummet. Dröm!

På fredagseftermiddagen drog vi ut på en lättare löprunda längs med Vättern. Det var en isande kyla, men otroligt vackert med skummande vågor och ett snötäckt landskap på andra sidan sjön. Efter lite middag kröp vi till sängs redan vid 22-tiden, nu var det TRAIN-EAT-REST-REPEAT-mode som gällde. Jag gillar’t!

På lördagsmorgonen vaknade vi upp till strålande sol och gnistrande snö. Tyvärr fick jag ingen bild på hur fin simhallen var när vattnet låg alldeles stilla i morgonljuset. Eller, jag fick faktiskt ingen bild alls på den.. Hur som helst så hade de en smart lösning där de vid behov kunde göra banorna smalare och på så sätt få in 9 eller 10 banor istället för 8. Bra ju! Något för Valhalla tänker jag.. Alltid kaos där.

Lördagslöpningen gjorde vi vid sidan av längdspåren uppe i ett naturreservat. Det var verkligen fint, ganska kuperat och jag ångrar att jag inte tog med mig skidorna, man hade kunnat klämma in ett återhämtningspass på söndagen. Jag förstod aldrig riktigt hur mycket snö och fina spår Jönköping hade. Det får bli nästa gång!

Resten av dagen såg ut som såhär: duscha, äta, vila, simma, duscha, vila, preab/styrka, duscha, vila, äta, hänga, sova. Söndagen såg ungefär likadan ut för de flesta. Själv simmade jag ett längre pass och valde sedan en promenad – en strejkande mage satte stopp för allt annat men det gjorde inte så mycket. Det är just det som är det fina med att bli vuxen – att man väljer själv. Om man vill vara tjejen med eller utan bergsprängare till exempel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *