Ett ilsket utbrott om vabruari.

Förbered dig på ett ilsket men ändå ganska uppgivet inlägg om allas vår hatade vabruari.

Jag sitter i ett kontorslandskap där det kryllar av människor, smala, tjocka, korta och långa. Vissa har fina skor andra not so much, men det är lite skitsamma eller rent av skitsamma. Det som inte är skitsamma är alla förkylningsglansiga ögon jag passerar i korridorerna, han den där som alltid nyser sig rakt i näven och hon på bussen påvägen till jobbet som snörvlar så jag funderar på om det inte är hjärnan som håller på att rinna ut ur näsan på na.

Helt ärligt! Du är inte så viktig att du bara måste släpa dig upp om du är sjuk. Vardagens grådassiga väder, kollegor och alla deadlines kan säkerligen vänta någon dag.

Jag vill inte smitta dig, så snälla smitta inte mig! Ber dig vänligt men väldigt bestämt.

-Håll dig hemma om du är sjuk!

Här finns vissa som försöker hålla igång träningen och några veckors förkylning är INTE vad jag behöver.

– Men jag kan inte va hemma, jag har såååå mycket att göra! Öh, jobba hemifrån då…

– Jag smittar inte längre, yeah right?!

– Sitter här borta i hörnet och tar ingen i hand, det borde väl va okej?

NEJ! Det är INTE okej!!!

Sluta förpesta min tillvaro med era förkylningsbaskilusker!

Så här kommer min kom-ihåg-lista om något kändes oklart:

  1. Stanna hemma tills du är helt bra.
  2. När du tycker du uppfyllt nr 1, stanna hemma en dag till.
  3. Tvätta händerna OFTA.
  4. Nys i armvecket
  5. Snörvla inte snor på händerna.
  6. Skulle du råka snörvla på händerna, gå direkt och tvätta dig.
  7. Snyt dig och tvätta alltid händerna efter.
  8. Och nej. Lite skit har ingen dött av men blivit ordentligt sjuk av, så tvätta händerna!

Såsäså.

Skrivet med kärlek till alla er därute som vill kunna träna hela vabruari ❤️

Vad har ni för husknep för att hålla er friska? Jag äter upp min grape och sveper ingefärashoten nu i hopp om att det funkar.

/Emma aka än sålänge kärnfrisk…

En reaktion på ”Ett ilsket utbrott om vabruari.

  • Bra inlägg! Jag orkar inte med människor som hostar rakt ut o i näven. Den viktigaste orsaken folk går till jobbet är nog dock att man inte har råd att stanna hemma. Kostar satans mycket att inte vara på jobbet men som du påpekar så kan och bör man jobba hemifrån istället.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *