Inget att skriva om, eller?

Hej hej hallå!

Long time no see

Jag fick ett gulligt meddelande från en läsare och bekant som undrade när vi skall börja skriva igen. Jag svarare att jag knappt har något att skriva om. Förklarade att det är svårt att få ihop allt under en intensiv höst och att jag knappt fått ihop min träning. Hon svarade att ”jo, men det är ju kanske just livspusslet och vardagen som man vill läsa om!”. Jag fick mig en tankeställare. Kanske sant. Kanske har man för höga krav på sig ibland när man skriver. Idag tänkte jag inte ha det utan bara skriva rakt från hjärtat.

Så, vad har hänt under de 2 månaderna av tystnad?

Efter ÖtillÖ gav jag kroppen och knoppen en ärlig chans till återhämtning. Redan efter 3-4 dagar hade allt det stela och ömma försvunnit vilket jag är både glad och tacksam över. Jag hade verkligen förberett mig för utmaningen och i det skulle visa sig att skavsåret på halsen var det som skulle ta längst tid att läka. Jag ställde in mig på 2 veckors helvila och därefter har jag tränat väldigt kravlöst (och planlöst). Det har resulterat i ungefär 1/3 av den mängd jag normalt tränar. Jag försöker att inte stressa över det, fastän den ena delen av mig tycker att jag extremt lat. Det är dock inte helt lätt att inte fundera över det – för 10 minuter sedan plågade jag mig själv genom att dra ut en rapport på exakt hur lite jag tränat jämfört med samma månader 2016 och 2015. Till vilken nytta, kan man undra?

Hur som helst, jag har prioriterat simningen framför löpningen och jag går just nu en kurs för Anna-Karin Lundin på Simcoachen och jag tycker det har varit väldigt utvecklande. Jag hoppas att jag tar mig ytterligare ett snäpp innan terminens slut. Aldrig tidigare har jag simmat ”så lite” med så stor utväxling så det känns spännande att se vad stor insats kan ge nu när det är dags att ta tag i både planering och struktur igen.

file5

Jag har studerat Miss Swingers benkick till förbannelse

Nästa vecka skall jag göra nya tester på Team hälso- och friskvård. Testvärderna kommer väl inte vara fantastiska precis, men ger mig ett kvitto på vart jag står idag och förslag på hur jag skall lägga upp träningen i vinter.

Annars då? Har jag bara latat mig i två månader? Nej då, jag har fyllt dagarna med en massa saker.

Som jag tidigare nämnt har jag fått en ny roll på jobbet och det har såklart, som med många nya saker, inneburit nya utmaningar (eller möjligheter, som vi säger!), extra engagemang och entusiasm från min sida. Och tid. Jag har helt ärligt jobbat lite för mycket i perioder. När jag sover för lite har jag verkligen svårt att få till morgonträningen. Någon som känner igen sig?

Jag har ägnat mig åt att läsa en del. Jag kan varmt rekommendera boken Omgiven av idioter. Nej, allt är inte svart eller vitt (eller som i bokens fall rött, gult, grönt eller blått) – men många insikter, reflektion och egen utveckling utlovas.  Just nu läser jag Nice girls don’t get the corner office. Oklart än exakt vad jag tycker om den.

Vidare har jag förkovrat mig i vad som är ”bra” mat utifrån närig och antiinflammatoriska egenskaper genom boken Food Pharmacy. Nyttig bok, speciellt om man tror på att det finns samband mellan vad man stoppar i sig och idrottslig prestation (I do!). Jag har varit på tjejresa i Köpenhamn och träffat vänner som jag känt sedan studietiden. Varit på dop och blivit fadder till min brorson Ted. Reflekterat över #metoo och funderat på alla sammanhang där någon gått över gränsen. Jag har börjat yoga på Hagabadet och lovat mig själv att gå på minst ett pass i veckan.

Tack fina ni för den bästa helgen på länge ?? ?‍❤️‍?‍?@moabrjn @tilla88 ?@moabrjn

Ett inlägg delat av Julia Pettersson (@swimrunjulia)

#yogagoals – att komma iväg 1 gg i v ?

Ett inlägg delat av Julia Pettersson (@swimrunjulia)

Vi har inlett ett nytt samarbete med ett skoföretag som känns fantastiskt kul och helt rätt för oss – håll utkik! Vi har varit en helg i mina föräldrars hus på Tjörn. Bokat vår bröllopsresa till Nya Zeeland och Australien. Vi har varit i skogen och plockat mängder med svamp. Vi har köpt adventsljusstakar (förra året var vi så sent ute att allt var slut..). Som ni hör, jag har gjort massor med saker som emellanåt bortprioriteras till förmån för annat, som exempelvis träning. Det har varit härligt men jag längtar tillbaka till rutiner, disciplin, en trött kropp och känslan av ”I enjoy the hard work”.

file2

#yogagoals – att komma iväg 1 gg i v ?

Ett inlägg delat av Julia Pettersson (@swimrunjulia)


So long mina vänner <3

 

/Julia

 

En reaktion på ”Inget att skriva om, eller?

  • Härligt med nytt inlägg! Håller med om att det är fint att få lösa om att det är fler som periodvis har svårt att träna enligt ambitionen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *