Ten Island swimrun, tävlingen i typ min trädgård.

Ligger kvar i sängen, klockan är långt över 11 och semestervanorna är nu vardag. Andra bullar väntar redan på måndag… Medans jag njuter av en vilodag har Julia precis startat Marstrand openwater swimrun, en magisk swimruntävling i naken miljö. Mer om den tävlingen och varför Julia har en ny teamie i ett annat inlägg 🙂

När jag står på toppen av trailrundan här hemma ser jag Vinga på min vänstra sida och till höger ligger Marstrand, där uppe på toppen är allt avskalat och ärligt. Kommer allt som oftast dit med maxpuls, har jagat mina snabba löpkompisar som väntar på mig och mina tunga andning. Brukar få någon sekund att insupa utsikten och hämta andan innan det bär vidare.

Just igår under löpningen slogs jag av tanken att det är nära till tävlingen som är typ hemma för mig. Så nära mitt hem att det känns som om jag springer i min trädgård och simmar vid min närmaste badplats. Ten Island swimrun är runt hörnet, idag är det exakt en vecka dit. Det är vad jag vet en av de få swimruns som har singelklass, men jag och Julia startar såklart tillsammans ❤

Foto: Ten Island swimrun

”Ten Island Swimrun är en utmanande tävling med en lite kortare distans än de flesta swinruntävlingar som finns idag och passar därför fler. Du som tränar regelbundet kan nu utmana Dig själv eller tillsammans med en tävlingspartner på denna nya tävling. Tag chansen och utmana Dig eller Ert lag på en bansträckning om totalt 16,5 km där 2 km är simning och 14,5 km löpning uppdelat på 25 olika sträckor. Allt i den vackra skärgården, i Öckerö kommun, som erbjuder en underbar natur i form av öppet hav, klippor och idylliska vikar” (Läs mer här).

Ten Island swimrun körde vi 2015 och vann då damklassen på 2:39:12, tyvärr missade vi tävlingen 2016 då jag var och svingande mina lurviga på ett bröllop. Men i år är vi så taggade på en av de allra finaste tävlingarna jag startat, en tävling som står med öppna armar och är inbjudande både för nybörjare som inbitna swimrunners. Vårt mål är att slå vår tid, få en genomkörare inför ÖtillÖ men främst vill vi leka av oss.

Foto:Ten Island swimrun


Min starkaste känsla när jag tänker tillbaka på tävlingen är just lekfullheten. Att få hoppa från klippblock till klippblock, kasta sig från hamnen på Hönö och för att inte tala om publiken som jublade utmed banan. Blanda den känslan med att få kämpa närmast havslinjen där naturens krafter gör sig påminda. Jag längtar tills på lördag, jag vill leka och jag vill leka på min hemmaplan vid Göteborgs norra ölandskap.

Vi ses väl där?

/Emma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *