Möhippa och timmar till Gteborgsvarvet!

Varvet – loppet som så många har en sådan hatkärlek till.  
För många som bor i Göteborg är varvet måttet på hur ”bra” löpare man faktiskt är. Det spelar liksom ingen roll hur många andra halvmaraton eller lidingölopp man sprungit – frågan är ändå alltid ”vad gör du på varvet då”? Förmodligen beror detta på att de flesta har en referens kring tider och kan göra någon slags bedömning av ett resultat.

Jag tycker varvet är ett festligt event som alla kan vara med på. På jobbet har jag exempelvis kollegor och kunder som satsar tider mellan 1:40 och 3:00 h. Härligt ändå, tycker jag!

Förra året blev jag sjuk och avstod från att starta. I år har jag inte seedat mig ordentligt så startar sent, i startgrupp 7! När jag insåg mitt misstag blev jag först väldigt besviken och opepp men nu känner jag att jag inte kan göra något åt det, så bara att le och vara glad. Bara att gilla läget helt enkelt. 

Min uppladdning inför varvet har gått helt enligt plan, fram tills min (HELT FANTATISKA) möhippa som var i helgen. ?? ? Ett väldigt giltigt skäl att inte följa planen anser jag ? Jag hade en helt fantastisk helg och är överväldigad av vilka vänner jag har omkring mig ? wow. Enligt planen hade jag planerat ganska tung träning under helgen för att sedan lätta upp den närmare varvet. Nu blev det först 5 dagar för att återhämta sig och återuppstå som människa efter helgen ?? och bara ett kort pass i veckan. Mycket på jobbet i veckan och mentalt är jag bara på tisdag, veckan har gått i rasande tempo.


Men det gör inget. Som jag skrivit tidigare ska jag ju träna på att tävla när allt inte är planerat minutiöst och perfekt. Jag försöker minska energin som går till spillo på nervositet och stress. Kanske har jag stressat av och förminskat varvet för mycket – för en stund sedan kom min räddare Ida ? med en laddare till min Garmin klocka eftersom jag glömt min på jobbet (välplanerat hehe ?).  

Idag tar jag med mig att det bästa under Kungsbackaloppet att jag var så stark mentalt och min egen bästa vän och coach, och det är den känslan jag vill åt, oavsett vad tiden blir.

Lycka till alla och hoppas att ni får en njutbar dag! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *