Träningsläger – guide till Málaga med omnejd

I april fick vi nog av kyla och regn och bestämde oss med ganska kort varsel att vi ville till värmen för ett träningsläger. I brist på arrangerade kortveckor som passade oss bestämde vi oss för att sy ihop vårt eget läger. Givetvis delar vi med oss till er!

 

Transport

I dagsläget är det bara Ryanair som avgår med direktflight från Göteborg till Málaga. Flighten kostar som vilket annat flygbolag som helst, men vi insåg att vi sparade en hel del tid genom att slippa mellanlandning. Flighten gick på 4 h och väl i Málaga hämtade vi ut en bil – vi ville upp i bergen för att springa och simma. Hade man kunnat tänka sig att röra sig inom ett mindre område, säg Torremolinos med omnejd hade det fungerat att promenera och att ta sig kollektivt för några löputflykter. Mellan Málaga och orterna runtomkring går pendeltåget (Renfe) som är både snabbt och bekvämt.

Swimrunbloggen Refugio de Juanar

 

Boende

Vi valde att bo i en egen lägenhet med alla tänkbara bekvämligheter för att få ett så ”enkelt” liv som möjligt där nere. Mijas ligger bra till med närhet till både hav, sjöar och berg. Väljer du att åka utan bil rekommenderar vi ett boende närmare havet om det är där du tänkt simma.

Simning

Málaga och Marbella med omnejd bjuder på både klart hav och ett stort utbud av sjöar. Vi ville utforska sjöarna och tog oss till Lago Ardales uppe i bergen. Sjön var bland det vackraste vi sett, kall men väldigt klar och alldeles isblå i färgen. Runt omkring Lago Ardales går Caminito del Rey som sägs vara en av världens farligaste vandringsleder. Vid sjön går inte vandringslederna ovan mark men de är rejält kuperade, så önskar man swimrunna med många höjdmetrar är det ett utmärkt ställe.

Swimrunbloggen Lago ArdalesLago Ardales bjöd på isblått vatten

Swimrunbloggen Lago Ardales 2Lika kallt som blått

Swimrunbloggen Málaga Havet är lättillgängligt längs hela kusten

 

Löpning

Vi fick mersmak på bergen och bestämde oss för att utforska ett system i Refugio de Juanar. På en karta vi kom över fanns flera rutter markerade – men till vår besvikelse fanns inte en enda skylt utmärkt i verkligheten. Det blev alltså ett äventyr att ge sig ut och hitta rätt. Rutten vi ”valde” (läs: hamnade på) bjöd på omväxlande natur, vackra vyer och brant och teknisk terräng. Det blev många höjdmetrar och trötta ben!

Swimrunbloggen Refugio de Juanar 2

I Torremolinos har de lyxen att ha tillgång till en helt fantastiskt anläggning med flera inom- och utomhusbassänger, banor för racketsport och banor för friidrott, löpning och bollsporter. Vi kunde inte hålla oss från att köra ett intervallpass på banan i skymningen. Anläggningen heter Patronato de Deportes Torremolinos och kostade inte många kronor i inträde. Absolut värt ett besök!

Swimrunbloggen TorremolinosPatronato de Deportes, Torremolinos. Bild lånad från swim.torremolinos.es

IMG_7730

 

Övrigt då?

Temperaturen kan vara varierande denna årstid. Vi hade både behaglig värme på stranden och bitande kyla och regn i bergen. Vi gjorde missen att inte ta med löparjacka – det gör vi aldrig om!

Vill man inte spendera vilan med fötterna i högläge finns massor att se, shoppa och göra i både Málaga, Marbella och Puerto Banús. Glöm inte att planera in en stund för sådan aktivitet 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *